Diensten bezoeken, het mag weer

Maar nog wel met beperkingen. Wat deze beperkingen zijn en hoe dit praktisch gaat zullen we hier uitleggen.

Per 1 juli mogen er weer diensten gehouden worden waar bezoekers bij aanwezig mogen zijn. Dit zal voor de één een bijzonder welkome ontwikkeling zijn terwijl het voor de ander uitstekend is zoals het nu gaat, het online volgen van de dienst. Vanaf komende zondag is zijn beide opties dus mogelijk. Voor het bezoeken van de dienst gelden wel de nodige aanpassingen en restricties. De belangrijkste voorwaarde is misschien wel dat u zich moet AANMELDEN, alvorens u de dienst kunt bezoeken. Om anderhalve meter te kunnen waarborgen zijn er slechts beperkt plaatsen. U meldt zich aan via https://diensten.vegnunspeet.nl

Er wordt ook voorzichtig weer gestart met de kindernevendienst. Nog niet iedere zondag. Op de pagina van inschrijven zal te zien zijn of er wel of geen dienst is voor de kinderen. Richtlijn is dat er 10 kinderen bij de nevendienst zullen zijn. Hoe dit zal gaan lopen, en of hier behoefte aan is, dat zullen we gaan ontdekken.
De diensten worden dus ook nog steeds uitgezonden. Om die reden is het belangrijk om op tijd te beginnen. Houdt u daar alstublieft rekening mee wanneer u de dienst komt bezoeken. 

Gaandeweg zullen we ontdekken wat wel en wat niet werkt. We hebben dit nog nooit zo gedaan, dus het blijft een beetje een zoektocht. Maar natuurlijk is het fijn om weer meer mensen in de dienst te hebben, om elkaar te ontmoeten (zij het op afstand), en om zo samen God te mogen ontmoeten.


Dan nog even wat 'formele' zaken, leest u deze alstublief even door:

I.v.m. met de privacy wetgeving moeten we jullie er ook op wijzen dat de diensten worden opgenomen en live worden uitgezonden. De camera’s zijn niet op de bezoekers gericht, maar als je voorin zit kan het zijn dat je toch in beeld komt. Wanneer je je aanmeldt voor een dienst betekent dit dat je daarmee akkoord bent.

Nog een paar praktische punten voor als je naar de kerk komt:

• Voor mensen die behoren tot de risicogroepen volgens het RIVM (boven de 70 jaar of met onderliggende aandoeningen) of met specifieke gezondheidsklachten wordt geadviseerd zelf kritisch af te wegen of het verstandig is aanwezig te zijn bij de dienst.
• Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van ieder ander persoon (kinderen, tieners en huisgenoten hoeven onderling geen afstand te houden)
• Schud geen handen
• We mogen helaas niet meezingen met het muziekteam
• Hoest/nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes
• Was thuis je handen met water en zeep voor en na bezoek aan de dienst
• Vermijd het aanraken van mond, neus en ogen
• Ga voor vertrek thuis naar het toilet

Blijf thuis als:

 • jij of iemand anders onder jouw dak één van de volgende (ook milde!) symptomen heeft:
  – Hoesten
  – Niezen
  – Keelpijn
  – Benauwdheid
  – Braken
  – Diarree
  – Koorts(ig) gevoel
  Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, ben je welkom
 • Jijzelf positief getest bent op het nieuwe coronavirus (SARS-CoV-2). Je bent weer welkom als je 24 uur geen klachten meer hebt en het meer dan 1 week geleden is dat de klachten begonnen zijn.
  Als iemand anders onder jouw dak positief getest is op SARS-CoV-2. Je bent weer welkom als jij tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon niet ziek geworden bent.

We zien er naar uit een heel aantal van u weer te mogen ontmoeten.

Geplaatst op 30-06-2020