Goede vrijdag, hoe moet dat nu?

 • Agenda

  dec
  6
  Begint om 09:45
  DorpsHerberg
  dec
  13
  Begint om 09:45
  DorpsHerberg
 • Laatste nieuws

  Maar nog wel met beperkingen. Wat deze beperkingen zijn en hoe dit praktisch gaat zullen we hier uitleggen.
  Zing thuis mee met Joyce van Boven & combo tijdens de Singalong livestream vanuit de DorpsHerberg.
 • Laatste preek

  nov
  29
  Samenkomst / Eredienst

  Vanaf zondag 5 juli 2020 mogen er weer bezoekers in de dienst zijn. Hoe dit in zijn werk gaat staat beschreven op https://mijn.vegnunspeet.nl/artikelen/7770/diensten-bezoeken-het-mag-weer.html
  Wil jij je direct aanmelden voor komende zondag. Dat kan op https://diensten.vegnunspeet.nl/. Maar vergeet dan niet toch ook even de ‘regels’ te lezen door het eerste linkje aan te klikken.
  Van de diensten wordt ook een live audio- en beelduitzending gemaakt, die thuis live en ook achteraf beluisterd en bekeken kan worden.
  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris: secretaris@vegnunspeet.nl


Lieve zussen en broers, Eén onderwerp staat centraal, één onderwerp bepaalt op dit moment ons leven. Corona is overal, het is alles bepalend. Andere jaren stonden we stil bij het feit dat we leven in 'de lijdenstijd' of 'de 40 dagen voor pasen'. We zouden bezig kunnen zijn met verschillende vormen van vasten, of ons bezinnen op de diepe betekenis van pasen. Maar dit jaar lijkt het wel alsof dit alles wordt overstemd door Corona. Komende vrijdag is het zover, dan is het Goede Vrijdag. Een dag waarop we als gemeente zouden samenkomen om dit alles bepalende heilsfeit te gedenken. Want hoewel het nu lijkt dat Corona bepalend is, weten we, en geloven we, dat juist het sterven van Jezus daadwerkelijk alles bepalend is voor deze wereld. Niet een paar weken of maanden, maar in eeuwigheid. 

Goede vrijdag, hoe moet dat nu?

Die Jezus, die voor ons gestorven is, spoort ons aan te ge-/herdenken. "Doe dit tot mijn gedachtenis" zegt Hij. En juist in deze tijd, waarin alles lijkt te worden overstemd door 'Corona', hebben we het juist zo hard nodig die diepe waarheid van 'vergeving door zijn sterven' te herinneren. We mogen, of moeten zelfs, elkaar aan deze waarheid herinneren.

Komende vrijdag gaat de dienst  'gewoon' door, om ons te herinneren aan wie daadwerkelijk heerst. Dit zal weer online gebeuren. Komende vrijdag zullen we als gemeente avondmaal vieren. Met een paar mensen zullen we dit in de DorpsHerberg doen. Maar we nodigen u van harte uit om dit thuis mee te vieren. (https://kerkdienstgemist.nl/stations/1713-Vrije-Evangelische-Gemeente-Nunspeet/events/event/15542648-202004101930)

Maar, ...., hoe dan? Nou, zoals u dat wilt. Via de uitzending willen we u meenemen in deze viering, u viert het thuis gewoon mee. Dat kan met brood en wijn, maar ook met crackers en ranja, of beschuit en thee, of een stuk fruit en cola, of wat u maar voor handen hebt of gewend bent te drinken. Want hoewel er prachtige symboliek is in het (ongezuurde) brood en de wijn, was Jezus zijn oproep vooral: GEDENK en GELOOF. En dat hebben we zo hard nodig juist in deze tijd.
Ik zie uit naar een prachtige tijd samen waarin wij mogen vieren. Het mag dan op afstand zijn, maar we zijn verbonden met elkaar door dat ene heilsfeit. Gekocht en betaald, en nu kinderen van de Allerhoogste, en zussen en broers van elkaar.

Tot volgende week vrijdag.
Geplaatst op 03-04-2020